1 dic 2011

Les algues

Les algues marines proporcionen molts minerals que el nostre cos assimila molt bé. Us en presentem unes quantes:

Arame
Té propietats molt beneficioses pel sistema cardiovascular i reproductor. Té un sabor dolç i cal remullar-la durant 5 o 10 minuts. Es pot afegir en amanides, verdures o pasta.

Alga dolça
De color vermellós, ens aporta molt ferro, té un sabor una mica picant i cal remullar-la dos minuts.

Spaguetti de mar
Té 9 vegades més ferro que les llenties. El seu valor proteic supera el de l’ou. Ens aporta 8 aminoàcids essencials. Cal posar-la també en remull i per cuinar-la s’aconsella afegir JCM (suc de concentrat de poma).

Hiziki
Molt rica en minerals, té un 34% del seu contingut en calci, que vol dir que és 14 vegades superior al que porta la llet de vaca. Molt bona per fer saltejats de proteïna vegetal, amanides o verdures.

Kombo
Molt rica en calci i ferro i en vitamina A i B. Intervé molt positivament en les patologies de tiroides. Molt indicada quan se segueixen dietes d’aprimament i molt aconsellable pels que pateixen artritis. Es fa servir en caldos, sopes, estofats, proteïna vegetal i llegums.

Nori
Rica en proteïnes i en vitamina B12. Té molta vitamina A. El seu consum està indicat per problemes de pell i de vista, en arteriosclerosi i en etapes de creixement. Només cal torrar-les una mica i ja es poden menjar, en sopes, amanides, pasta o com a snack.

Wakame
Conté molt calci, minerals  i està indicada per a problemes de cabell i ungles. Sabor suau, també cal remullar-la. Bona en sopes, verdures, estofats, cereals, etc.

Agar agar
Gelatina natural. S’utilitza moltes vedades en postres.

Espirulina
Molt expansiva, fomenta la depuració i disminueix la gana. No s’ha d’utilitzar mai en cas d’embaràs.

I una recepta per anar fent boca...


Mongeta verda a les algues


Ingredients
Mongeta verda llarga o  perona
1 porro
Algues Arame
Llavors de sèsam
Salsa de soja
Oli d’oliva, sal
Salsa de reducció de poma (JCM)

Elaboració
Bullim les mongetes al dente (10 minuts) i tallem la cocció amb aigua fresa.
Posem unes quantes algues en remull.
En una cassola posem el porro tallat a juliana i quan està “poxat” escorrem unes quantes algues i les afegim juntament amb les mongetes i 2 cullerades de salsa de soja i 2 de concentrat de poma.
Ho deixem 6 minuts, afegim una mica de sal (opcional) i oli i decorem amb el sèsam. També hi podríem afegir trossos de tofu i tindríem un plat molt complert amb proteïna vegetal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario