18 abr 2012

Aprenent a fer macarons

Els macarons, aquests petits pastissets fets a base de pols d'ametlla, sucre i clara d'ou i cuits a temperatura moderada, són una de les especialitats dolces més en voga avui dia. Aquest matí hem participat en un taller a Gadgets & Cuina (Barcelona), on una especialista ens han ensenyat a elaborar-los.
Tot i que els orígens del macaró se situen als monestirs venecians del segle VIII, van ser introduïts a a França per Caterina de Medici amb motiu del seu casament amb el Duc d'Orléans, futur rei de França a mitjans del segle XVI. Però el macaró tal com el coneixem actualment, amb dues parts unides per una ganache al mig, va aparèixer per primera vegada a París l'any 1830. Des d'aleshores s'ha diversificat en colors i sabors i ha esdevingut l'especialitat de moltes ciutats i regions franceses. Fins i tot se n'han fet versions salades.
La recepta no és complicada, però sí una mica laboriosa, la pasta ha de quedar ben fina, cal remenar-la amb un moviment suau i envoltant (el macaroner), deixar-la reposar, coure a la temperatura adequada (155º), deixar reposar els macarons un cop cuits, posar la quantitat justa de farciment per assaborir bé l'ametlla i perquè no regalimin i, després d'omplir-los, reservar-los a la nevera una estona perquè agafin consistència. Si seguiu bé aquests passos el resultat és espectacular!
Per saber-ne més:
http://www.macaroner.com/
http://www.recettemacaron.info/

No hay comentarios:

Publicar un comentario